Росіяни вдарили Іскандерами по колоні зерновозів, і кажуть, що це була колона військової техніки

Сумська обласна прокуратура повідомляє про одного загиблого та чотирьох поранених унаслідок ракетного удару по колоні зерновозів на Сумщині, розпочато слідство

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).
За даними слідства, 31 серпня 2024 року близько 20:30 год, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, ворог завдав ракетного удару по колоні зерновозів, які знаходились на шляху «Суми-Харків»поблизу с. Верхня Сироватка Сумського району.
Унаслідок атаки окупантів загинув 23-річний водій вантажівки, іще 4 кермувальників поранені. Також відбулося загорання одного вантажного автомобіля та пошкодження близько 20-ти.
Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів. Досудове розслідування – Управління Служби безпеки України в Сумській області.
Пресслужба обласної прокуратури

Окупанти застосували дві балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу «Искандер» з касетною бойовою частиною та повітряним підривом.

Потім окупанти запустили ще касетні ракети іншого типу, ймовірно, з реактивної системи залпового вогню «Торнадо-С» калібру 300 мм.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа