Росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень

За добу поліцейські задокументували 2 816 ворожих обстрілів по лінії фронту та житловому сектору.

Під вогнем перебували 17 населених пунктів: міста Костянтинівка, Курахове, Лиман, Мирноград, Покровськ, Сіверськ, Часів Яр, селища Гостре, Зарічне, Курахівка, Неліпівка, села Желанне Перше, Зоря, Новоукраїнка, Перше Травня, Рівне, Серебрянка.

Пошкоджено 58 цивільних об’єктів – 43 житлових будинки, лікарню, заклад освіти, магазин, підприємства, критичну інфраструктуру.

У Часовому Яру внаслідок дронового та артилерійського ударів загинули двоє цивільних осіб, пошкоджено приватну оселю.

Костянтинівку окупанти накрили з РСЗВ «Град» і артилерії – вбили людину, пошкодили багатоквартирний і 15 приватних будинків, електромережі та газопроводи.

По Кураховому ворог вдарив трьома авіабомбами КАБ з модулем УМПК та артилерією – травмовано мирного жителя, руйнувань зазнали багатоквартирний і 6 приватних будинків, об’єкт критичної інфраструктури.

Зорю війська рф обстріляли з РСЗВ «Смерч» – поранили людину, пошкодили три приватних будинки.

Двоє поранених – у Курахівці, двоє – у Рівному, один – в Зарічному та один – у Серебрянці, яку ворог атакував дроном.

На Сіверськ росіяни скинули три КАБи та поцілили по місту з «Градів» – пошкоджено лікарню та заклад освіти.

У Лимані ударом зі «Смерчів» пошкоджено чотири багатоквартирних будинки. У Покровську постраждали два підприємства, в Новоукраїнці – дев’ять домогосподарств.

Крім того, сьогодні вночі росія відкрила вогонь по чотирьох населених пунктах. У Білицькому пошкоджено два заклади освіти, у Добропіллі – інфраструктурний об’єкт. У Краматорську руйнувань зазнали чотири багатоквартирних будинки, заклад освіти та адмінбудівля, у Слов’янську – обійшлося без пошкоджень.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За допомогою поліції евакуйовано ще 731 людину, з них 103 дитини. З початку обов’язкової евакуації – 286 295 осіб, серед них 33 816 – діти, 8 316 – люди з інвалідністю.

Важливо!

Шановні громадяни, дотримуйтесь комендантської години та не виїжджайте самостійно неперевіреними маршрутами – ворог розстрілює цивільні авто. Влада за допомогою поліції організує евакуацію з подальшим поселенням – скористайтеся шансом вберегти своє життя.

Не піднімайте невідомі предмети та не чіпайте нерозірвані снаряди. Викликайте піротехніків за телефоном 101.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа