Росіяни намагалися підірвати найбільший у Європі склад боєприпасів під Харковом

Сьогодні, близько третьої години ночі, російська ДРГ, спрямувала до 2 БПЛА, з запальними фосфорними боєприпасами, на найбільший в Європі діючий склад боєприпасів під Харковом, близько Балаклеї – 65-й ракетно-артилерійський арсенал. Там зберігається приблизно 150 000 тонн боєприпасів.

balakleja

За допомогою БПЛА вдалося створити кілька вогнищ загоряння на території складу, які не можна було загасити звичайними вогнегасниками, довелося закидати те, що палало, піском. Спроба була безуспішною, ймовірно ворог розраховував на вдалий збіг обставин, як і в Сватове – боєприпаси під відкритим небом, що охорона складів проспить загоряння і т.п. Але, на щастя, все обійшлося. До речі, для боротьби з пожежами на цих об’єктах застосовується чимала кількість спец техніки, аж до пожежних танків і поїздів.

Дана диверсія, це частина загального плану ворога, який у відчайдушній спробі, в останні дні перед закінченням Мінська (умови якого Москва не виконала) намагається посіяти хаос і зраду. Різка активізація ворога, в спробі спровокувати ЗСУ (Комінтерново, Водяне), величезна кількість провокаційних обстрілів наших позицій (більше 61!!! за минулу добу) по всій лінії фронту, природно з «відведених» озброєнь (120-мм міномети, танки), активізація диверсій (затримання в Добропіллі диверсанта з 9 кг пластиду та ін.), мета цих дій цілком зрозуміла — спровокувати тиск суспільства, який би змусив командування ЗСУ вчинити хибні кроки, і таким чином росіяни отримають додаткові козирі для політичної гри.

Alex N Alex Noyt

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа