Росія зондує можливості вивернутися з-під санкцій

MZS4 червня 2014 року Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров виступив на зустрічі з членами Російської ради у міжнародних справах.

Залишаючи в стороні широко відомі російські пропагандистські гасла, що були озвучені у виступі, «Майдан закордонних справ», хотів би привернути увагу до таких головних висновків:
– Росія серйозно стурбована певним погіршенням свого міжнародного становища та іміджу за кордоном.
– Росія пропонує Заходу не розпочинати нову «холодну війну», а натомість перегорнути «кримську сторінку» і співпрацювати у питаннях Сирії, Афганістану, Ірану, Близькосхідного врегулювання, боротьби з тероризмом, наркотрафіком, розповсюдженням зброї масового знищення, зміни клімату тощо.
– Росія закликає Захід відмовитись від «болісних дискусій про пошук спільних цінностей» та взаємодіяти на засадах взаємного врахування інтересів (за певною аналогією взаємодії КНР-Захід).
– За будь-яких обставин, Росія продовжуватиме активну і самостійну глобальну зовнішню політику.

«Майдан закордонних справ» розглядає цей виступ в якості певного зондажу або сигналу, насамперед США, відносно того на яких засадах Росія готова до взаємодії із Заходом в «післякримський» період.

Також показово, що мабуть вперше Україна була названа поруч з іншими учасниками «Східного партнерства» (а не СНД, як це було раніше), ЄС, країнами-членами ЄврАзЕс і Туреччиною в якості окремого партнера по співробітництву в розбудові «єдиного економічного і гуманітарного простору від Атлантики до Тихого океану».

Received: from  Майдан закордонних справ [email protected] Fri, 6 Jun 2014 12:13:07 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа