Росія “засвітила” прототип дрона-невидимки, яких повинен полювати на Байрактарів

Okhotnik

Росія продемонструвала ще одну версію свого нового бойового дрона-невидимки, який готується до своєї першої демонстрації польотів. Російський С-70 Охотник (Мисливець) у досерійній комплектації був представлений на Новосибірському авіапідприємстві під час візиту заступника міністра оборони Росії Олексія Криворучка.

«Викат безпілотника означає завершення складання об’єкта в цілому та його оснащення всім необхідним бортовим обладнанням відповідно до вимог до літака та перехід на комплексні наземні випробування для підготовки до його дебютного польоту», – зазначив заступник міністра оборони.

Заступник міністра оборони Росії, який перебуває з робочою поїздкою в Новосибірську, оглянув хід виконання плану оборонних закупівель на Новосибірському авіапідприємстві та провів нараду з керівництвом підприємства, де обговорив хід виконання державних контрактів.

Представник міноборони керував випуском першого льотного прототипу безпілотника «Охотник» та інспектував процес складання другого прототипу дрона.

«Об’єднана авіабудівна корпорація держкорпорації «Ростех» представила безпілотник С-70 «Охотник» з плоским реактивним соплом», – повідомили в Ростеху, коментуючи випуск дрона. «Основною особливістю нового «Охотника» є плоска упорна форсунка, яка зменшує його радіолокаційну сигнатуру», – каже генеральний директор «Ростеху» Сергій Чемезов.

6

Як зазначив генеральний директор Об’єднаної авіабудівної корпорації (ОАК) Юрій Слюсар, робота за програмою «Охотник» є ключовим напрямком для Компанії Сухого та ОАК. «Сьогодні ми докладаємо всіх зусиль, щоб якомога швидше завершити випробування та запустити серійне виробництво», – сказав генеральний директор.

Безпілотник С-70 «Охотник», розроблений ОКБ Сухого, має стелс-технологію та конструкцію літаючого крила (у нього відсутнє хвостове оперення), що знижує його радіолокаційну помітність. За даними відкритих джерел, безпілотник має злітну масу 20 тонн і може розвивати швидкість близько 1000 км/год.

Серійні поставки безпілотника у війська мають початися з 2024 року.

Важкий ударний безпілотник «Охотник» здійснив свій дебютний політ 3 серпня 2019 року. Політ тривав понад 20 хвилин під керуванням оператора. 27 вересня 2019 року «Охотник» здійснив політ разом із винищувачем п’ятого покоління Су-57. Дрон маневрував у повітрі в автоматизованому режимі на висоті близько 1600 метрів, політ тривав понад 30 хвилин.

Джерело: Defence Blog – online military magazine

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа