Росія визначилась із терміном закінчення війни: 1 вересня

Севастополь, 15 Серпня (Навігатор, Денис Кузьмін) – Сьогодні з Севастополя почали виселяти біженців з України – закінчать до 1 вересня. Про це заявив начальник управління забезпечення заходів цивільного захисту Севастополя Мирослав Сагайдак.

«У нас є особи, які прибули із зон конфлікту в екстрено-масовому порядку. На сьогоднішній день в центрі реєстрації, який розташований на залізничному вокзалі, у нас зареєстровано 13 700 осіб, які прибули з зон конфлікту на територію міста Севастополя … У нас функціонує 1 пункт тимчасового розміщення на вулиці Симонок. На даний момент там проживає 716 осіб », – описав картину чиновник.

«Ми починаємо процедуру виселення тих осіб, які не визначилися зі своїм статусом. Тобто на сьогоднішній день за рішенням уряду Російської Федерації, ми надаємо дієву допомогу тим особам, які визначилися, по-перше, з добровільним виїздом на материкову частину і, по-друге, з тим, що вони бажають отримати статус тимчасового притулку на території Російської Федерації.

На сьогоднішній день цей статус отримали 35 чоловік, інші перебувають в стадії його оформлення. Це більше сотні. На сьогоднішній день всі, хто не виявив бажання визначитися зі своїм статусом, вони переходять в розряд туристів, і далі вони або убувають на територію, де проживали раніше, або свою подальшу долю визначають самостійно », – констатував Мирослав Сагайдак.

За його словами, влада не розраховує на продовження роботи табору для біженців восени і взимку.

«На сьогоднішній день, згідно з постановою уряду Російської Федерації, квоти для тимчасового розміщення осіб із зон конфлікту місто Севастополь не має, у нас нульовий варіант, тому всі особи повинні убути до місця проживання або в добровільному порядку переселитися на материкову частину, тому ні про який зимовий період говорити не доводиться. Пункт тимчасового розміщення буде згорнутий до 1 вересня », – сказав чиновник.

Джерело: http://www.politnavigator.net/segodnya-iz-sevastopolya-nachali-vyselyat-bezhencev-zakonchat-k-1-sentyabrya.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа