Росія відмовилася вести переговори про заручників.

Проце написала відповідальна за переговори з української сторони Ірина Геращенко:

Тільки – но отримала офіційного листа від представника ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Т. Фріша, що росіяни ВІДМОВИЛИСЯ від скайп – конференціі по заручникам, бо не згодні з таким форматом, через недостатню захищеність такого формату. ОРДО взагалі не удосужилися відповісти на заклик украінськоі сторони негайно обговорити тему заручників, ОРЛО в останню хвилину передали ОБСЄ, що готові до скайпу ( але тут ми змушені нагадати, що учасниками трьохстороннього мінського формату є РФ – ОБСЄ – Украіна, ніяких інших, поямих переговорів без РФ, що контролює бойовиків і ОБСЄ, апріорі не може бути ) . Абсурдність відповіді росіян і показовий ” розкол” у відповідях іх маріонеток очевидний : скайп- конференціі ТКГ проходять регулярно, остання, з питань безпеки, пройшла цього понеділка!,вони пройшли в офісі ОБСЄ в Києві і немає жодних питань до безпеки зв’язку! Просто як немає бажання вирішувати питання заручників, то вигадуються найабсурдніші причини.
Пазл склався! Кремль хоче дискредитувати мінський майданчик, бо саме робота мінських груп є важливою в оцінці світом реалізаціі угод, бо саме виконання мінських угод прив’язане до САНКЦІЙ.
Але що б не робив Кремль, ми маємо боротися за звільнення наших хлопців.
Нам в форматі мінськоі групи ( де також працює В. Медведчук) , разом з СБУ ВДАЛОСЯ встановити місцезнаходження і підтвердження від бойовиків утримання ними 58 украінців ( 52- ОРДО, 6- ОРЛО). Це було дуже важко і дуже важливо, адже ще в липні вони підтверджували тільки 20!осіб. І ось у вересні ми видушили з них визнання, що утримують 58!
Друге. Ми ДОБИЛИСЯ , що вперше за півтора роки наших заручників відвідав представник ОБСЄ Т. Фріш і ім дозволили передати рідним листи через МКЧХ. Це був перший зв’язок з родинами, це далося дуже непросто.
Третє. Ми передали пропозицію передати 228 громадян, що іх розшукували і запитували ОРДЛО до новорічних свят, аби звільнити наших громадян. І ми й досі не отримали офіційноі відповіді!
Четверте. Щоб стимулювати процес звільнення заручників , щоб це відбулося до новорічних свят, ми в рамках мінськоі групи ( дякую СБУ, президенту, вони підтримали цю ініціативу , СБУ провела всю необхідну технічну і підготовчу роботу ) ОГОЛОШУЄМО про передачу 15 осіб зі списку 228, яких запитували ОРДЛО, іншій стороні( серед цих 15 осіб , що здіснили злочини, важкохворі люди, також 6 жінок). Ці люди будуть вдома протягом кількох днів, до наступного засідання мінськоі групи 21 грудня. Це жест гуманізму і доброі волі. Ми ще раз підтверджуємо готовність украінськоі сторони передати інших осіб зі списку 228 до новорічних свят з вимогою звільнити всіх украінських бранців. Ми чекаємо жесту гуманізму від РФ і іх підлеглих. Якщо ФСБ, Кремль і іх маріонетки вирішили передати украінських бранців одному з народних депутатів- НЕХАЙ НЕГАЙНО ЦЕ РОБЛЯТЬ , родинам все одно, хто привезе іх дітей додому, а украінська сторона зробила всю відповідну підготовчу роботу зі списками, ми зробили всі відповідні кроки, ми чекаємо хлопців і влада забезпечить іх лікування і реабілітацію.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа