Росія вербує жінок з Глобального Півдня на збирання “шахедів”

Росія вербує молодих жінок із країн Африки, Азії та Латинської Америки на збірку ударних дронів, які використовують у війні проти України, пише Associated Press. Окупанти обіцяють молоді 18-22 років нібито навчання або роботу в Європі.

“Деякі з них лише після прибуття в Татарстан дізналися, що їм доведеться працювати на заводі, де виготовлятимуть зброю, збираючи тисячі іранських дронів”, – пишуть журналісти. 

Молодим іноземкам обіцяли безплатний переліт, фінансову допомогу та стажування в Європі. Для цього кандидаткам потрібно було лише пройти компʼютерну гру і тест на знання російської мови.

Кремль почав вербувати жінок з Уганди, Руанди, Кенії, Південного Судану, Сьєра-Леоне, Нігерії та Шрі-Ланки. Цю кампанію також розширюють на інші країни Азії та Латинської Америки. Так росіяни намагаються заповнити термінову нестачу робочої сили під час війни. 

“Деякі працівниці скаржаться на довгий робочий день, низькі зарплати та суворий контроль. Вони також стикаються зі шкідливими хімікатами, що викликають подразнення шкіри”, – сказали завербовані жінки в інтервʼю з AP. 

Нині близько 200 африканських жінок  працюють на виробництві дронів у Татарстані разом із російськими студентами ПТУ, яким по 16-18 років. 

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа