Росія – спонсор тероризму. Ракета “Корнет” в руках ХАМАСу

Ізраїльська армія, яка продовжує антитерористичну операцію в секторі Газа, зіткнулася з незвичайною знахідкою. В захопленій солдатами ЦАХАЛ мечеті, де терористи влаштували військовий склад, були виявлені протитанкові ракети російського виробництва, передає ізраїльський ресурс “Рішон”.

З’ясувалося, що це новітні ракети “Корнет”, які виробляються російським військовим заводом в Тулі. На відміну від старих ПТУР, їх наведення на ціль здійснюється за допомогою лазерного променя, а дальність стрільби при ураженні бронетехніки становить 5,5 кілометрів. Крім ракет російського виробництва, в мечеті було знайдено саморобні вибухові пристрої, засоби зв’язку і карти місцевості.

Российский ракетный комплекс "Корнет"

Російський ракетний комплекс “Корнет”. © Фото з “Вікіпедії”

Крім того, ізраїльським військовим вдалося ліквідувати кілька тунелів, проритих палестинськими терористами В одному з них було виявлено склад російських автоматів Калашникова і ручних гранат.

Ракети “Корнет” є відносно новим видом зброї – вони розроблені Тульським конструкторським бюро приладобудування вже в пострадянський час, в 1998 році. Вони здатні вражати танки та інші броньовані цілі – навіть оснащені найсучаснішими засобами динамічного захисту. Сама ракета сконструйована за аеродинамічною схемою “качка” і обладнана двома повітряними рулями в передньому відсіку. Тут же є і лідируюча бойова частина, у вигляді тандемного кумулятивного заряду. Основний заряд кумулятивного типу є в середній частині ракети. У задній частині корпусу є розкладні сталеві крила і приймач лазерного випромінювання, через який здійснюється управління ракетою і її наведення на ціль.

Крім того, існує і модифікація ракети “Корнет-Д”, яка може вражати не тільки наземні цілі, а й повітряні.

Як настільки потужна і відносно нова зброя російського виробництва потрапила до палестинських терористів, поки не відомо. Офіційно Росія ніколи не заявляла про поставку озброєнь терористичному угрупованню ХАМАС, однак неодноразово виступала проти проведеної армією Ізраїлю бойової операції в Газі.

Джерело: http://by24.org/2014/08/03/russia_gave_a_modern_missles_to_palestinian_terrorists/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа