Росія ще раз проговорилась, що не збирається розвивати окуповані території

Сайт міста Маріуполя повідомляє про “облом” чергової пропагандивної брехні окупантів про “налагодження вищої освіти” на підконтрольних їм територіях з облаштуваням філій університету ім. Ломоносова.

Мрійники з ДНР і ЛНР, які закінчили місцеві “вузи”, сподівалися отримати дипломи про вищу освіту російського зразка. Проте у відповідь на запит з подібним проханням, Міністерство освіти Російської Федерації відповіло категоричною відмовою.

Причина для відмови – відповідно до законів РФ, країна не видає своїх дипломів студентам, які закінчили іноземні вищі навчальні заклади. Власних же вузів на території так званих ЛНР / ДНР Росія відкривати не збирається.

До слова, деяким маріупольцям, які не встигли закінчити ВНЗ в Донецьку, місцева “наукова еліта” вже пообіцяла видати дипломи одразу двох зразків – і російського, і українського. Насправді такі студенти не отримають жодних дипломів. Для того, щоб освіта не переривалося, в МОН України рекомендують переводитися до вищих навчальних закладів на неокупованій території України.

Звичайно, навіщо окупантам вища освіта окупованого населення?  Ніхто й не збирався влаштовувати в Донецьку і Луганську філії МГУ, це для дурнів брякнули, щоб заспокоїти стурбованих, на короткий час. А офіційна відповідь російського міносвіти все ставить на свої місця. Росії в Донбасі потрібні бойовики, а не освічене населення.  Організувати навчаня з користуваня гранатометом – це можна на місці. А вища математика чи світова культура – це для окупованих рабів забагато.

mariup1mariup2

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа