Росія промиває Україні мізки “Августом. Восьмого”

Російський фільм “Август. Восьмого” є політичною пропагандою Москви, її інформаційною зброєю у війні проти Грузії, яку Росія прагне екстраполювати в Україну.

Про це в ефірі 5 каналу заявив екс-директор архіву Служби безпеки України, історик Володимир В’ятрович, повідомляє gazeta.ua

“Мене бентежить, чому нам мають промивати мізки, – відзначив В’ятрович. – Зрозуміло, що Росія продовжує війну із Грузією – війну, яка радше відбувається в інформаційному просторі”.

Історик скептично віднісся до заяв окремих представників російського суспільства про любов росіян, особливо москвичів, до Грузії.

“Мушу нагадати події 2006-2007 років – висилку грузинів з Москви, закриття їхнього бізнесу і безліч антигрузинської реклами, яка підігрівала ситуацію до 2008 року”, – сказав В’ятрович.

За його словами, у 2008 році, коли у Грузії розгорнулись бойові дії, їх постійно супроводжувала “інформаційна зброя”, яка ефективно діяла і на території України.

“Багато українських ЗМІ, достатньо неупереджених, стали по суті ретрансляторами російської інформаційної пропаганди Кремля. Українське інформаційне поле є абсолютно незахищеним. Воно є майданчиком для ведення різних інформаційних воєн”, – вважає історик.

На його переконання, Росія проводить доволі активну і агресивну інформаційну політику, насаджує свої погляди на ті чи інші події в світі та Україні.

“Те, що фільм “Август. Восьмого” зроблений за державні кошти, є одним з головних доказів того, що це є політична пропаганда,  продовження інформаційної війни, яка ведеться зараз проти Грузії і яка екстраполюється в Україну”, – резюмував В’ятрович.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/politics/426582

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа