Росія почала кампанію із нейтралізації захисту Савченко

Сестра Надії Савченко, Віра, в останній момент скасувала свою поїздку до Російської Федерації через загрозу можливого затримання.

Як стверджує тимчасовий повірений у справах України у Російській Федерації Геннадій Брескаленко, слідчий у справі Надії Савченко, Дмитро Маньшин, повідомив йому про свій намір допитати Віру. Прогнозуючи можливе затримання та здійснення тиску на сестру, сторона захисту рекомендувала Вірі утриматися від поїздки.

«Тиск на Віру Савченко – це лише перший етап у кампанії з нейтралізації захисту Надії, яку розпочала РФ» – прокоментував Андрій Вальчишин, представник Фонду «Відкритий Діалог» в Україні. «Найближчим часом ми очікуємо на спроби дискредитації та здійснення тиску не лише щодо близьких Надії, але також щодо адвокатів, зокрема Марка Фейгіна, щодо нашого Фонду та інших правозахисників».

«За нашими даними, кампанію із дискредитації захисту Надії Савченко курує радник Путіна Владислава Сурков, якого вважають організатором антиукраїнської кампанії у російських ЗМІ загалом та з висвітлення бойових дій на Сході України зокрема» – повідомив Андрій Вальчишин.

Якщо вам небайдужа доля Надії Савченко, тоді саме час прилучитися до міжнародної акції за її визволення з участю президента США: https://ukrpohliad.org/news/zavantazhte-nashy-h-soyuzny-kiv-iz-ssha-problemoyu-nezakonnogo-areshtu-nadiyi-savchenko.html

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа