Росія планує отримати першу партію танків «Армата» наступного року

1-4

Росія планує отримати першу партію танків Т-14 «Армата» наступного року.

Про це пише «Интерфакс».

Окрім дослідно-промислової партії танків, на цій же платформі надійдуть перші бойові машини піхоти Т-15 та броньовані ремонтно-евакуаційні машини Т-16.

Таку інформацію озвучив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

У 2022 році планується поставка у війська дослідно-промислової партії танків Т-14, бойових машин піхоти Т-15 та броньованих ремонтно-евакуаційних машин Т-16, – сказав Шойгу.

Зараз бронетехніка на цій платформі проходить державні випробування.

3-3

Перед заявою міністра оборони Росії про бажання отримати першу партію бронетехніки у 2022 році, початок поставок називався 2021 рік.

Цю інформацію озвучував керівник російської держкорпорації «Ростех» Сєргєй Чємєзов та керівник мінпромторга Дєніс Мантуров.

Також ще у серпні 2018 року заступник міністра оборони Росії Алєксєй Криворучко повідомив про плани серійних поставок до кінця 2021 року у кількості 132 одиниць танків Т-14 та бойових машин піхоти Т-15.

4-3Танк Т-14 на платформі «Армата». Фото: ЗМІ РФ

Важливо розуміти, що серійні поставки мають на увазі продукцію серійного виготовлення, а анонсована Шойгу дослідно-промислова партія передбачає подальше випробування бронетехніки у військах на рівні не одиничних зразків, а в складі підрозділів. Найпевніше – на Донбасі, бо ближче, ніж в Сирії, і Бар’яктари не літають.

Діючий віце-прем’єр Юрій Борісов, коли ще перебував на посаді заступника міністра оборони Росії повідомляв про контракт на військові випробування двох батальйонів танків Т-14 та одного батальйонного комплекту БМП Т-15.

TBMP-T-15-na-platforme-Armata-s-boevym-modulem-Kynzhal-2-1536x867Т-15 (червень 2020). Фото: ЗМІ РФ

Розробкою важкої гусеничної платформи «Армата» займався російський концерн «Уралвагонзавод». Зараз на базі платформи розроблені танк Т-14, бойова машина піхоти Т-15 та броньована ремонтно-евакуаційна машина Т-16.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа