Росія не наважиться на ескалацію

273167608_4848080615261168_572620331786868951_n

Росія не наважиться на ескалацію – аналітики про візит в Україну лідерів Британії, Польщі, Туреччини та Нідерландів
Еволюція сприйняття у світі дій Москви не відбулася б без зусиль української дипломатії, водночас увагу до України та мотивацію їй допомагати підвищила сама Росія агресивною політикою та накопиченням військ на своїх західних кордонах, зауважує у коментарі Радіо Свобода, експерт з питань зовнішньої політики Центру оборонних стратегій Олександр Хара.
«Непритомний сусід погрожує нам знищенням нашої державності, але все чого домігся Путін – він агресивною риторикою і підкріпленням цієї риторики зброєю на кордонах України довів, що йдеться не про якусь громадянську війну, чи конфлікт на периферії Європи, а про наступ на європейську систему безпеки. Цим і пояснюються ті увага та підтримка, яку ми отримуємо, зокрема ініціативи низки країн щодо надання Україні зброї. Все це відповіді на загрози з боку Росії та підтримка України.
Останні кілька тижнів були надзвичайно позитивними, коли ми озвучували, що Україна є східним аванпостом західної цивілізації і ми воюємо за демократію та верховенство права. Озвучена британсько-польсько-українська ініціатива – це гарна ідея нашої дипломатії, оскільки компенсує неможливість на даний час вступу України у ЄС та НАТО, а також компенсує іноді не дуже об’єктивне ставлення до нас з боку старої Європи», – каже Хара.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа