Росія, не бажаючи того, сама визнала неможливість виборів в Донбасі

opad-logoПро це заявила Ольга Курносова, російський політик-емігрант, під час експертного обговорення в рамках програми «Російські вівторки».

«Після того, як російська ЦВК заявила, що на окупованих територіях Донбасу не буде відкривати дільниці для голосування на виборах до Державної Думи 18 вересня, бо є загроза життю тим, хто прийде на вибори, Кремль де факто визнав, що виконати пункт Мінських угод про вибори на Донбасі зараз не є можливим. Тому Україна має апелювати до світового товариства, що вибори, про які говорила російська сторона під час мінських переговорів, сама ж Росія визнала такими, що несуть пряму загрозу життю виборців», – наголосила Ольга Курносова.

 «Очевидно, що для пришвидшення краху режиму Путіна Захід ні в якому разі не повинен визнавати цьогорічні вибори до Держдуми. Хоча б огляду на те, що вони пройдуть в окупованому Криму. Не визнавати вибори лише по мажоритарним округам не вийде – за списки в Криму так само будуть голосувати. І російський ЦВК, без сумніву, їх врахує. А якщо додати потужний адмінресурс, що діє на користь партії Путіна – «Єдина Росія», то результати виборів спрогнозувати неважко», – в свою чергу заявив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, співкоординатор Антипутінського інформаційного фронту Сергій Пархоменко.

«В той же час російська влада розпорядилася відкрити в Україні рекордно низьку кількість дільниць – 4. Це пов’язано з тим, що російська влада усвідомлює, що в Україні, де багато російських емігрантів, «Єдина Росія» візьме найменше голосів. Задача Путіна – щоб адекватних росіян на дільниці прийшло якомога менше. В разі низької явки Кремль може апелювати до того, що «опозиція вибори проігнорувала», а отже «їх результат треба визнавати», – додав експерт.

O.P.A.D.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа