Росія готує щось таке, за що їй відключать SWIFT

swift4

А все це тому, що Євросоюз – партнер ненадійний, і може відмовитися не реагувати на якийсь російський вибрик, як-от Новічок на території ЄС, загострення аґресії, диверсія в реалі та у віртуалі.

Про це й заявив міністр закордонних справ РФ Лавров на спільній пресконференції зі своїм португальським колегою.

Уряд і Центробанк готують рішення на випадок відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, оскільки Євросоюз ненадійний партнер, так що виключати подібний сценарій не можна” – попередив Лавров.

“Євросоюз та й Захід в цілому вже не раз доводив на конкретних справах, що партнер він ненадійний і можуть бути ситуації, коли абсолютно на порожньому місці будуть прийняті неправомірні рішення” (тобто, санкції – ред.).”Я впевнений, що наш уряд, наш Центральний банк, відповідні фінансові органи готують можливі рішення, якщо буде зроблена спроба підірвати наші можливості забезпечувати вільний обмін в рамках багатосторонньої торговельної системи, в рамках норм Світової організації торгівлі” – додав міністр.

Нагадаємо, 29 квітня цього року більшість депутатів Європейського парламенту (ЄП) підтримали резолюцію, в якій пропонувалося в тому числі відключити Росію від SWIFT. Однак даний документ не є обов’язковим до виконання, а виступає як рекомендація ЄС  Щоб він став обов’язковим, Росія повинна щось вчудити: або послати Петрова і Боширова розглядати шпилі Кьольнського собору, або викотити Бук на бойову позицію проти чергового Боїнґа. Ну, їм в Москві видніше, що вони збираються зробити. Головне – що Лавров проговорився.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа