Росія доставила біженців з Криму в санаторій біля Магадану

“Боїнг 777” доставив увечері у вівторок в аеропорт “Магадан” з Криму близько 200 українських переселенців, у тому числі 35 дітей. Про це повідомляє кореспондент “Інтерфаксу”.

За словами начальника відділу ФМС Росії по Магаданській області Жанни Августової, у прибулих з Криму є довідки, які дозволяють їм брати участь у програмі з переселення співвітчизників з-за кордону. Протягом трьох місяців вони, якщо захочуть, можуть отримати громадянство РФ.

“Опитавши їх, ми з’ясували, що у багатьох є робочі спеціальності: пекар, електрик, кухар, які необхідні нашому регіону, особливо у віддалених районах області. Люди поїдуть туди, роботодавці нададуть їм житло і роботу”, – сказала Августової.

Вона додала, що деякі підприємства області виступили з ініціативою прийняти біженців на роботу. Одна сім’я побажала відправитися в Тюмень до родичів. Як уточнила Августової, за законом переселенці мають право один раз скористатися безкоштовним проїздом за рахунок ОФМС. Але вже з Тюмені в інші міста – за свій рахунок.

Переселенців на автобусах відправили в оздоровчий табір в селище Сніжний і в Магадан, де за розпорядженням губернатора області Володимира Печеного відкрито пункти тимчасового розміщення. Більшу частину людей розмістили в будівлях професійних училищ і надали їм все необхідне.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа