Росія анонсувала випробування гіперзвукових ракет системи “Циркон” в Баренцевому морі

Фрегат Північного флоту Адмірал Горшков вийшов в Баренцове море для виконання навчальнобойових завдань. Екіпаж буде випробовувати гіперзвукові ракети Циркон.

gorshkov_d_850Фрегат Адмірал Горшков“. Фото МО РФ

Як повідомили в пресслужбі Північного флоту, військові моряки дивізії ракетних кораблів відпрацюють завдання з бойової підготовки та виконають стрільби ракетноартилерійським озброєнням по морським мішенях. До речі,  в минулому році фрегат випробовував  гіперзвукову зброю морського базування в Білому морі. Він провів кілька  стрільб Цирконом. Правда, перед тим при неясних обставинах під час підготовки випробування гіперзвукових російських ракет загинули кілька військових інженерів-розробників. Випробування продовжаться і в 2021-му, вперше планується здійснити залповий пуск.

“Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков головний фрегат проекту 22350. Побудований в Петербурзі на заводі Північна верф.  До складу ВМФ Росії увійшов в 2018 році. Заплановано, що кораблі даного проекту здатні боротися з надводним, повітряним і підводним ворогом. Вони можуть завдавати ударів на відстань понад півтора тисячі кілометрів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа