Російський безпілотник переплутав села з однаковою назвою на Житомирщині і в Хорватії. І розбився

Ту-141 «Стриж»
Літальний апарат, який розбився в столиці Хорватії, потрапив до румунського повітряного простору з України і пролітав над Румунією протягом менш ніж три хвилини.
Як повідомляє Міністерство національної оборони, система спостереження за повітряним простором Румунії помітила у четвер, 10 березня, невеликий літальний об’єкт, швидше за все, безпілотний літальний апарат (дрон), який перебував у національному повітряному просторі протягом дуже короткого періоду часу, менше трьох хвилин.
Літак увійшов у повітряний простір Румунії, прибувши з України близько 23:23 і покинув національний повітряний простір близько 23:26, прямуючи до Угорщини.
Перебування цього повітряного об’єкта дуже короткий час у національному повітряному просторі, висока швидкість, мала висота польоту, рельєф та погодні умови на той час, не дозволили застосувати інші процесуальні заходи для ідентифікації цього повітряного об’єкта, зазначає Міноборони Румунії.
Як відомо, безпілотник пролетів над Румунією та Угорщиною і розбився в Загребі, налякавши жителів хорватської столиці (на фото).
За неофіційною інформацією, йдеться про розвідувальний безпілотник Ту-141 «Стриж» радянського виробництва.
Російський безпілотник Ту-141, який впав цієї ночі біля міста Ярун (Jarun) у Хорватії (GPS: 45.783333, 15.916667) мав летіти на Ярунь (ENG: Yarun), Новоград-Волинський район Житомирської області (GPS: 50.543333, 27.466111). Оператори вписали Jarun замість Ярунь (бо какая разніца?).

Балканський оглядач

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа