Російські обстріли Херсонщини: четверо цивільних загинуло та п’ять поранено, пошкоджено 18 будинків

Минулої доби по правобережжю Херсонської області війська рф били із мінометів, артилерії та БпЛА.

Від ворожих комбінованих атак потерпали Херсон, Антонівка, Придніпровське, Садове, Станіслав, Понятівка, Кізомис, Білозерка, Комишани, Берислав, Червоний Маяк та Новоолександрівка.

Поліція зафіксувала пошкодження 24 об’єктів: 18 приватних будинків, двох автомобілів, газопроводу та трьох складських приміщень

На світанку військові рф скинули вибухівку з БпЛА на Кізомис. Внаслідок удару постраждав 54-річний чоловік, який їхав на мопеді. Його доправили до лікарні з вибуховою травмою, пораненням передпліччя й відкритим переломом руки.

Опівдні росіяни з міномета вдарили по Понятівці. Постраждав 38-річний чоловік, він дістав вибухову травму, різану рану передпліччя та вогнепальне поранення ноги.

війська рф атакували з безпілотника Станіслав. Внаслідок скиду вибухівки загинув 54-річний працівник підприємства, його 45-річний колега тримав вибухову травму й уламкове поранення грудної клітини.

Після опівночі з артилерії окупаційні війська били по Комишанах. Пошкоджень зазнали 10 приватних будинків.

Артилерійським вогнем пошкоджено два житлові будинки у Садовому та Бериславі, а також три складські приміщення у Новоолександрівці.

Внаслідок атаки дрона типу «FPV» пошкоджено приватний будинок у Білозерці.

По Антонівці противник бив FPV-дронами та вночі обстрілював селище з артилерії. Внаслідок влучання снарядів спалахнули три будинки, вогонь загасили працівники ДСНС. Після ліквідації пожежі стало відомо, що загинула одна людина, нині її особа встановлюється.

Вдень у Дніпровському районі Херсона через удар ворожого дрона загинула 77-річна жінка. Зазнали пошкоджень приватний будинок і два автомобілі. З артилерії противник бив по прибережній зоні району, снарядами пошкоджено газопровід та приватний будинок.

У лікарні від тяжких поранень помер 86-річний херсонець, який 22 вересня у Дніпровському районі міста потрапив під атаку ворожого дрона.

По медичну допомогу звернулися двоє жителів Білозерки. Вони отримали травми вночі 3 жовтня внаслідок російського обстрілу селища, коли снаряд влучив у їх подвір’я.

На місцях ворожих «прильотів» працювали слідчо-оперативні групи поліції, рятувальники та медики, які збирали речові докази, документували та ліквідували наслідки обстрілів, надавали допомогу постраждалим.

За минулу добу поліція відреагувала на 292 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 14 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа