Російські банки втратили можливість вивести активи за межі України

Санкції Національного Банку України щодо заборони банкам з іноземним капіталом виводити активи за межі України мають запобігти одномоментному закриттю цих фінансових установ за рішенням материнських банків. Про це журналістам заявив народний депутат Дмитро Андрієвський.

«15 березня Національний банк прийняв рішення про заборону виведення капіталу до материнських банків. Хочу наголосити, що в Україні немає жодного іноземного банку. Усі банки є українськими, але є банки зі 100% іноземним капіталом. До таких фінансових установ належать п’ять банків: БМБ Банк, Сбербанк России, Промінвестбанк, ВТБ, ВиЕс Банк. У цих банків 100% капітал держави Росія. Санкції НБУ націлені на те, щоб ці українські «дочки» російських банків не могли виводити капітал в материнські структури. Санкції стосуються облігацій, різного роду боргових операцій, дивідендів. Це дає можливість заблокувати рішення материнських банків про припинення роботи українських структур та виведення капіталу з території України в Російську Федерацію. В результаті могли постраждати наші юридичні та фізичні особи», – заявив народний депутат.

За словами Дмитра Андрієвського, рішення НБУ було прийнято в зв’язку зі зростанням протестних акцій проти роботи в Україні названих банків та високою імовірністю одномоментного виводу капіталу банків за межі держави.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Thu, 16 Mar 2017 12:11:19 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа