Російська поліція заборонила співати гімн України біля пам’ятника Шевченку

Російська поліція заборонила співати гімн України жителям Сімферополя, які 9 березня, в день народження українського поета, письменника і художника Тараса Шевченка, зібралися біля його пам’ятника.
crimea2020
Як повідомляє кореспондент Крим.Реаліі, люди прийшли до погруддя поета в однойменному парку з жовтими нарцисами, фіолетовими ірисами, тюльпанами та іншими квітами, прикрашеними жовтоблакитними стрічками, а також запалили лампадку біля пам’ятника.

crimea2020-2

Деякі з присутніх тримали в руках українські прапорці. Люди фотографувалися на тлі пам’ятника, намагаючись встигнути це зробити до офіційної церемонії, яку пізніше в парку організувала підконтрольна Росії влада Криму.

crimea2020-3

Представники влади, які прибули до пам’ятника Кобзарю, тримали російський триколор. Серед учасників провладної церемонії також були представники «Української громади Криму» на чолі з Анастасією Гридчин.
У цей час кілька жінок з українською символікою осторонь почали тихо співати державний гімн України. Але до них тут же підійшли два офіцери поліції і почали питати, «чи є у них офіційний дозвіл на проведення акції», попередивши про відповідальність за «провокацію». Люди змушені були припинити спів.

Джерело: ru.krymr

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа