Російська авіабомба 30 червня влучила у «Нову пошту» в Харкові: під завалами шукають людей

На місці обстрілу 30 червня шукають дев’ятьох людей. Поранених побільшало до дев’яти. 

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

«Кількість постраждалих внаслідок удару по Харкову зросла до 9. Влучання було в термінал «Нової пошти». 9 людей зазнали травм. Серед них 8-місячна дитина, жінка, інші — чоловіки. Загинув чоловік — працівник поштового відділення», — повідомив керівник обладміністрації. 

«Розбір завалів триває. На місці влучання могло перебувати 9 людей, їх шукають», — додав він. 

Авіабомба влучила в автопарк. Згоріли вісім машин, десятки пошкоджені.

Вибух у Харкові пролунав близько 16:25. Повідомлялося про пожежу, шістьох поранених включно із 8-місячним немовлям та знищені вантажівки. 


Поштова інфраструктура не вперше стає об’єктом ударів російського агресора на Харківщині. У лютому 2023 року під обстріл С-300 потрапило депо «Нової пошти» в районі станції «Харків-Сортувальний»: одна людина дістала поранень. У квітні 2022 року російська армія обстріляла термінал «Нової пошти» у Новому Коротичі під Харковом: одна людина загинула. 21 жовтня 2023 року агресор атакував цей термінал вдруге: загинули восьмеро людей. 21 червня 2024 року під обстріл у Вовчанській громаді потрапило пересувне відділення «Укрпошти»: загинула працівниця, водій дістав поранень. 

Від початку повномасштабної війни станом на березень 2023 року внаслідок російської агресії у Харківській області пошкоджено 28 відділень «Нової пошти», 20 з яких не підлягають відновленню. 

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа