Російська армія посилила штурми у Вовчанську після втрати агрегатного заводу

Російські військові намагалися штурмувати Сили оборони України у Вовчанську, а перед цим били з різних видів зброї по агрегатному заводу, звільненому українською армією 24 вересня.

Про ситуацію станом на 30 вересня «МедіаПорту» розповів речник Оперативно-тактичного угруповання «Харків» Віталій Саранцев

«Ворог намагався здійснити штурм у місті Вовчанськ. Для цього він задіяв бойові броньовані машини, на яких віз десант, і це все відбувалося за підтримки важкої броньованої техніки — танків. Їхнє пересування було виявлено нашими засобами розвідки і завдане вогневе ураження за допомогою FPV-дронів й артилерії. Частину особового складу було знищено, чотири одиниці техніки пошкоджено або знищено. Противник відмовився від виконання цього завдання і відступив», — розповів Віталій Саранцев. 

За його словами, агресор посилив активність після того, як підрозділи ГУР звільнили від окупантів Вовчанський агрегатний завод.

«Противник отримав дуже важку для себе іміджеву втрату. Щоб певним чином її компенсувати, поновив проведення штурмів. Напередодні саме на агрегатний завод противник зосередив увесь свій вогневий вплив. Завдава вогневого ураження з усіх наявних засобів: артилерією і задіював важку вогнеметну систему «ТОС-1» і скидав КАБи на територію агрегатного заводу. Мабуть, через це він вирішив, що Сили оборони там залишили свої позиції чи були знищені і тоді планував закріпити свій успіх та намагався просунутися», — каже речник ОТУ «Харків». 

Ситуація у Вовчанську складна, росіяни намагаються просуватися містом та форсувати річку Вовча. На те, щоб захопити Вовчанськ, окупанти кидатимуть усі можливі сили, припускає Віталій Саранцев. 

«Ворог проводить внутрішню ротацію, посилення штурмових груп, переформатування, здійснює логістичне забезпечення і основні зусилля він зараз зосередив на веденні повітряної розвідки. Її мета — відстеження підрозділів сил оборони, які виконують там бойові задачі, а також розвідування можливих маршрутів пересування для власних штурмових груп», — говорить Віталій Саранцев.

За словами речника ОТУ «Харків», Сили оборони України відбивають усі штурми агресора на Вовчанському напрямку. 

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа