Російська армія має тактичний успіх на Вовчанському напрямку, ЗСУ нищать окупантів

Російське військо залучило до п’яти батальйонів для наступу на Вовчанськ Харківської області.

Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ увечері 12 травня.

За його інформацією, обстановка на Харківському напрямку «залишається складною та динамічно змінюється». Тривали бої на напрямках Пильна — Лук’янці, Пильна — Глибоке, Пильна — Олійникове, Муром — Бугруватка.

На той час окупанти також йшли на штурм на напрямках Стрілеча — Глибоке, Олійникове — Глибоке, Оліникове — Лук’янці, Муром — Стариця, Плетенівка — Тихе. За добу на цих напрямках було 22 російські штурми. 

«Тривають бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до п’яти батальйонів і не рахується з власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100», — йшлося в повідомленні.

У Генштабі зазначили, що російське військо мало тактичний успіх. Утім, ЗСУ спланувало дії для знищення окупантів, який вклинилися в оборону. 

Українські захисники обороняються, обстрілюють російські підрозділи, застосовують дрони для розвідки та наведення вогню.

«Триває розгортання резервів для стабілізації ситуації», — додали у штабі.

Російська армія спробувала прорвати лінію оборони на півночі Харківщині під прикриттям бронетехніки 10 травня близько 05:00. Відтоді точаться бої, окупанти посилено обстрілюють прикордонні громади.

Є загиблі та поранені серед цивільних, триває евакуація.

Президент Володимир Зеленський заявив, що командування ЗСУ знало про новий наступ на Харківському напрямку, й українські війська зустріли росіян вогнем.

Джерело: mediaport

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа