Російським найманцям зменшили зарплатню

За даними групи «Інформаційний Спротив», за останній тиждень різко зросла питома частина перекинутих в Україну російських найманців з числа колишніх правоохоронців.

Раніше основна частина найманців, яких вербували на території РФ для військових дій в Україні, вербувалася з числа військовослужбовців запасу, які раніше проходили службу в частинах спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ, ФСБ РФ або частинах Збройних сил Росії.

Зараз, за нашими оцінками, на Донбасі перебуває не менш як 300 російських найманців з числа колишніх правоохоронців-спецназівців РФ. Раніше основна частина з них проходила службу в підрозділах СОБР (Спеціальний Загін Швидкого Реагування) і ОМСН (Загін міліції спеціального призначення) Росії.

Найманці з числа колишніх правоохоронців вербуються в різних містах РФ і проходять перепідготовку в навчальному центрі в Ярославській області Росії, звідки їх групи вирушають на територію України.

Одночасно, за нашими даними, істотно знизилися «гонорари» цих найманців, які виплачуються за контрактами.

Зокрема, якщо під час «утримання Слов’янська» найманці отримували від 200 до 360 тис. рублів на місяць (залежно від підрозділу і спеціальності) плюс «премії» за безпосередню участь у бойових діях, то зараз  їх утримання впало до 100- 120 тис. рублів на місяць.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа