Російського правозахисника не пустили до України з подачі СБУ

Сьогодні вранці, 9 лютого, в Україну не впустили російського правозахисника, члена Ради з прав людини при президенті РФ, експерта Ради Європи Андрія Юрова. Він прилетів рейсом з Москви до терміналу Д аеропорту Бориспіль, де йому повідомили про те що він є нев’їзним. Без пояснень причин у Юрова відібрали документи та посадили на зворотній літак до Москви. Наразі літак вже злетів, а документи Андрію не віддали. Вони знаходяться у бортпровідника. СБУ підтвердило факт недопущення правозахисника на територію України. Юров мав відвідати східні регіони Україну на запрошення ініціативи Євромайдан SOS для здійснення моніторингу дотримання прав людини. 
Нагадаємо, щов липні 2013 року з подачі СБУ, так само без пояснення причини, до України не впустили громадянина РФ, фотографа та дизайнера видавництва “Темпора” Юрія Барабаша, який тривалий час жив в Україні.
 
*** Андрій Юров – правозахисник, експерт Ради Європи, член ради міжнародної громадської ініціативи для ОБСЄ, почесний президент міжнародної організації Молодіжний правозахисний рух, директор зі стратегічного розвитку Московської Гельсінської групи. Раніше, 2010 року Юрова визнали нев’їздним до Республіки Білорусь. Тоді він став ініціатором Комітету міжнародного контролю прав людини у цій країні, що була організована для допомоги постраждалим та затриманим учасникам масових протестів після президентських виборів 2010 року.

EvromaidanSOS

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа