Російсько-українська війна і європейські інтелектуали: Що вони кажуть?

Завтра, 14 вересня відбудуться заходи за участі спеціального гостя Форуму видавців Тімоті Снайдера.

О14 годині в готелі Жорж за участі американського історика розпочнеться дискусія “Російсько-українська війна і європейські інтелектуали: Що вони кажуть? І що думають ті, які мовчать?”. Учасники розмови: Оксана Забужко, Тімоті Снайдер, Ґерхард Ґнаук, Тарас Возняк.

Ввечері, о 17.00 відбудеться публічна зустріч зі спеціальним гостем Форуму видавців і презентація книжки “Українська історія, Російська політика, Європейське майбутнє”. Модератор Олексій Панич.

Тімоті Девід Снайдер (Timothy David Snyder) народився 18 серпня 1969 року в Огайо. За плечима має дві освіти: в Браунському (1987 – 1991) та в Оксфордському університетах (1991 – 1995).

Професор Єльського університету, фахівець з історії сучасної Східної Європи (зокрема, України, Польщі, Росії), дослідник націоналізму, тоталітаризму та голокосту, дійсний член НТШ-Америка.

Автор багатьох наукових статей та праць, перекладених різними мовами світу. Найвідоміші монографії Т.Снайдера: «Криваві землі», «Червоний князь», «Нариси із таємної війни», «Перетворення націй», «Націоналізм, марксизм і Сучасна Центральна Європа».

Тімоті Снайдер є співавтором книг «Сталінізм і Європа» і «Стіна навколо Заходу», а також розділів у колективних наукових виданнях і статей у фаховій та загальній періодичній літературі. У 2011 році пан Снайдер став лауреатом літературної премії «Книжка Ляйпцігу».

В цьому ж році українською мовою було перекладено дві праці автора: «Червоний князь» (пер. Павло Грицак) та «Криваві землі» (пер. Микола Климчук та Павло Грицак).

У 2012 році книжка «Криваві землі» отримала історичну премію імені Казімежа Мочарського та перекладено українською ще одну працю – «Перетворення нації». У 2013 році професор Снайдер був відзначений Бремською премією імені Ганни Арендт за книжку «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа