Російська дезинформація покликана створити паніку і безлад

Журналіст Азад Сафаров, з 5 каналу пише:
Народ, склади зі зброєю ніхто не захоплював. Зброя під охороною наших. щойно говорив з головою медіа-центра Міноборони в Криму.
В частині багато російських військових, але склади зі зброєю та штаб під охороною українських військових.

Повідомлення про «вихід кораблів Чорноморського флоту України» з Севастополя — дезінформація іноземних спецслужб !!! Сьогодні, 2 березня, деякі іноземні засоби масової інформації поширили повідомлення про нібито залишення 10 кораблями Військово-Морських Сил ЗС України своєї бази у Севастополі та перехід більшості військовослужбовців військових частин Збройних Сил України, дислокованих у Криму, на бік влади автономії.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України офіційно заявляє, що дана інформація не відповідає дійсності та є провокацією, підготовленою «фахівцями» іноземних спецслужб для дестабілізації обстановки на території Автономної Республіки Крим.

Насамперед, Міністерство оборони України інформує, що згаданого у поширених повідомленнях поняття «Чорноморський флот України» не існує.

Усі кораблі Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які перебувають у своїй головній базі у Севастополі, не полишали Севастопольської бухти.

Особовий склад дислокованих на території Криму військових частин Збройних Сил України, заблокованих озброєними особами, зберігає спокій і намагається шляхом переговорів не допустити кровопролиття. Вимоги скласти зброю військовослужбовці Збройних Сил України виконувати відмовляються.

Зокрема, сьогодні, 2 березня, українські військовослужбовці запобігли вивезенню зброї з території дислокованого у Севастополі 191-го навчального загону ВМС ЗС України — моряки заблокували виїзд із частини бронетранспортером БТР-80.

Офіцери ВМС ЗС України стали живим щитом навколо бронетранспортера і не дали відбуксирувати його в бік.

Незважаючи на те, що прибулі на територію української військової частини озброєні особи двічі стріляли з автомата у повітря, українські військовослужбовці не відступили і не піддалися на провокацію силового сценарію. Таким чином, вдалося досягти компромісу: прибулі залишили територію військової частини, а КамАЗ зі зброєю в супроводі українських військовослужбовців був відправлений на 174-ту базу зберігання ВМС ЗС України.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України вкотре наголошує, що території військових частин Збройних Сил України у Криму знаходяться під контролем українських військовослужбовців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа