Російська аґентура склала «розстрільний список» одеського Євромайдану

У ніч на 10 квітня, саме напередодні приїзду до Одеси Президента України Петра Порошенка, служба безпеки провела зачистку міста від сепаратистів і заарештувала майже п’ятдесятьох осіб, яким пред’явлено звинувачення у намірах здійснити диверсії і терористичні акти. А під час візиту глава держави заявив, що затримані учасники диверсійної групи готували вбивство Олексія Гончаренка – народного депутата, заступника голови фракції «Блок Петра Порошенка».

Як з’ясувалося у ході розслідування, одеські сепаратисти планували 1-2 травня ліквідувати кількох відомих політиків і громадських діячів. «Координаційна рада громадських організацій Майдану» отримав навіть «розстрільний список», складений зловмисниками. Серед перших там значилися Олексій Гончаренко, Андрій Юсов, Сергій Гуцалюк і Марк Гордієнко. Кіллерам була обіцяна щедра нагорода. За ліквідацію О.Гончаренка – 90 тисяч доларів, за убивство С.Гуцалюка і М.Гордієнка по 30 тисяч доларів. За страту очільника обласного осередку партії «УДАР» А.Юсова точна сума винагороди не зазначалася.

Андрій Юсов, відповідаючи на запитання журналістів, сказав із притаманним корінному одеситу гумором, що після минулорічного замаху на нього він неодноразово отримував інформацію, що терористи тримають його на прицілі: «Я вже знаю, що моє прізвище є у списках. Можу сказати: список хороший, люди в ньому цілком достойні, і я вважаю за честь бути серед них. У мене лише одна претензія. ЗМІ вже озвучили суму винагороди за вбивство Гончаренка, Гуцалюка і Гордієнка, а ось скільки «назначили» за мене – поки що невідомо. Я вважаю, що це несправедливо: я теж хочу знати свою, так би мовити, політичну капіталізацію на даний момент».

Фігурант «розстрільного списку» Марк Гордієнко розповів, що це вже третя відома йому спроба замаху. Перша група, яка планувала його вбивство, нині перебуває на лаві підсудних. Друга планувала закласти вибухівку у його мотоцикл. «У нинішній новині для мене уже нічого нового — рутина», — каже керівник «Ради Громадської Безпеки».

А заступник голови обласної організації партії «УДАР» Сергій Гуцалюк на своїй прес-конференції 11 квітня заявив, що місцева влада і органи правопорядку мало протидіють наступу сепаратистів. Чимало таких, що мріють про створення Новоросії, є і в місцевих радах. А в окупованому Криму одеські сепаратисти Ігор Дмитрієв, Олександр Васильєв і Олексій Албу створили так званий «Комітет визволення Одеси», який спеціалізується на підривній діяльності. Триває й антиукраїнська інформаційна війна у медіа-просторі.

«Розстрільні списки» – це загроза не лише зазначеним у них лідерам одеського Євромайдану, а й всім патріотично налаштованим жителям Одеси. Це ще одна спроба сепаратистів залякати людей та дестабілізувати ситуацію в місті.

Сергій Горицвіт

Сепаратисти склали «розстрільний список» на лідерів одеського Євромайдану_html_eb189cc8

На світлинах: Олексій Гончаренко, Андрій Юсов, Марк Гордієнко та Сергій Гуцалюк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа