Роман Олега Сенцова презентовано в Одесі

Одесити, які вважаються найбільшими шанувальниками гумору, гідно оцінили роман українського режисера, письменника і сценариста Олега Сенцова «Купіть книгу – вона смішна». Презентація відбулася наприкінці березня у залі арт-клубу «Hub Вітальня» на Грецькій вулиці.

«Несправедливо засуджений до 20-річного ув’язнення Олег Сенцов не втратив обличчя, а став взірцем громадянської мужності, незламності і людської гідності», – підкреслюють у харківському видавництві «Фоліо». А ще відзначають, що написаний Сенцовим твір дотепний і легкий для сприйняття, не містить і натяку на сумні події з життя автора.

У романі йдеться про те, що трьом молодикам запропонували загадати бажання, яке здійсниться, а вони сприйняли це за жарт. Так, «один замовляє собі вагон алмазів, другий – величезне поле конопель, а з третім… усе ще складніше», – йдеться у повідомленні. Як хлопці розпорядяться своїми дарами? Відповідь на це запитання можна знайти в романі.

Модераторами презентації книги виступили відомий телеведучий, письменник і журналіст Данило Яневський та поет Борис Херсонський. Звичайно ж, вони не могли не розповісти про громадянську позицію Олега Сенцова. Принагідно згадали і про долю української льотчиці Надії Савченко.

«Світ змінюють такі як Сенцов, такі як Надя Савченко», – відзначив Яневський. Він нагадав, що всесвітньо відомі письменники і режисери зверталися до представників російського кінематографу з проханням посприяти звільненню українського режисера.

Сергій Горицвіт

Роман Олега Сенцова _презентовано в Одесі

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа