РОК відреагував на відповідь Офісу Президента щодо петиції по Єрмаку

rok4

Зеленський заступився за Єрмака, а тому нестиме з ним спільну відповідальність

Відповідь Зеленського на петицію про негайну відставку Єрмака вчергове засвідчила, що президент не вбачає в діях Єрмака нічого протиправного. Також цей текст за підписом Зеленського свідчить про повну некомпетентість і шкідливу діяльність владної команди.

Зокрема, у відповіді на петицію Зеленський повідомляє, що Протокол про створення так званої Консультативної ради був підписаний А.Єрмаком в рамках оцінки стану виконання домовленостей лідерів держав «нормандської четвірки», яких вони досягли під час паризького саміту 9 грудня 2019 року. Це дає підстави припускати, що створення незаконної Консультативної ради з представниками «ЛДНР» було частиною таємних домовленостей Зеленського з Путіним у Парижі.

Далі Зеленський зазначає, що Протокол не є міжнародним договором, а тому для його підписання Єрмаку не потрібне було уповноваження від президента. Невже це свідчить, що Зеленському байдуже, що підписує Єрмак в статусі керівника офісу президента? Або ж це таки свідчить про те, що Зеленському було відомо про створення Консультативної ради з «ЛДНР» і він разом з Єрмаком підтримує цю ідею.

В тексті відповіді Зеленського також є ціла низка відвертих маніпуляцій.

Президент Зеленський стверджує, що діє в межах конституції і формує зовнішню політику відповідно до загальновизнаних принципів і норм міжнародного права. Наступним реченням він зазначає, що Протокол про створення Консультативної ради з «ЛДНР» є частиною роботи з реалізації Мінських домовленостей. Але ж «Мінські домовленості» є нікчемними, не є міжнародним договором і не містять жодних правових зобов‘язань для України. А особливо щодо створення Консультативної ради. Більше того, в так званих «Мінських домовленостях» немає жодного слово про таку Раду.

Зеленський стверджує, що Протокол не «легітимізує суб‘єктності ОРДЛО». По-перше, правовий статус ОРДЛО визначений в законодавстві України і цей термін давно та офіційно застосовується в Україні до окупованих території Донецької та Луганської областей. По-друге, Єрмак своїм підписом дав згоду на визнання суб‘єктності не ОРДЛО, а саме окупаційних адміністрацій «ДНР» та «ЛНР». Президенту Зеленському варто було б уважніше вивчити законодавство України, а також не лінуватися читати документи, які підписує керівник його офісу.

Варто звернути увагу на ще один важливий нюанс. У своїй петиції ми вимагали звільнити Єрмака і через підозру в корупційній діяльності. Зеленський відповів на це кількома скупими реченнями, назвавши звинувачення А.Єрмака та його брата у корупції «висловлюваннями щодо А.Єрмака та інших осіб».

Загалом з відповіді Зеленського на петицію Руху опору капітуляції виглядає, що у владі панує некомпетентість або ж цілеспрямоване бажання ввести українців в оману. Президент Зеленський особисто виправдовує капітулянтські дії А.Єрмака і покриває його корупційну діяльність.

Якщо Зеленський виправдовує А.Єрмака й надалі буде впроваджувати разом з ним зрадницький план капітуляції перед Росією, то ближчим часом розділить з керівником свого офісу політичну і кримінальну відповідальність.

Нагадаємо, петиція за відставку та притягнення до кримінальної відповідальності глави Офісу Президента Андрія Єрмака, яку подав член Координаційної ради Руху Опору Капітуляції Олександр Іванов, набрала 25 000 підписів менше, ніж за місяць.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа