Родина змогла возз’єднатися: захисник Маріуполя Олександр Козидуб отримав власну квартиру за програмою “Вдома”

Військовослужбовець “Азову” Олександр Козидуб, який брав участь в героїчній обороні Маріуполя, став власником квартири за програмою “Серце Азовсталі. Вдома”.

Під час запеклих боїв за місто захисник отримав важкі мінно-вибухові поранення нижньої частини тіла, не міг ходити. У полоні російські окупанти не надавали йому допомогу, рани почали гнити. Лише 29 червня 2022 року Олександра обміняли.

Довгий час оборонець не знав про долю своєї родини: дружини та маленької донечки. Їм вдалося виїхати з Маріуполя за кордон. Домівка родини залишилася під окупацією. Для Олександра це вже друга втрата дому, його рідну Саханку, що на Донеччині, окупували ще у 2014 році. Втім тепер родина знову разом, має власну квартиру і готова розпочинати новий етап свого життя.

“Досі важко повірити, що більше не потрібно орендувати квартиру, просити пожити у побратимів, кудись переїжджати. Тепер у нас є свій куток, у донечки власна кімната. Дякую Рінату Леонідовичу. Більше б таких меценатів, які розуміють потреби. Зараз потрібно пару діб, аби усвідомити, що це дійсно моє”, – розповів Олександр Козидуб.

Завітав на новосілля до захисника співак та телеведучий Геннадій Вітер. Як подарунок приніс власноруч вирощену лаванду.

“Людина повернулася з полону, дуже багато чого пережила, зараз знаходиться в емоційному стресі, йому треба адаптуватися. І він отримує насправді такий подарунок долі, який він дійсно заслужив. Олександр боронив нашу країну, зробив дуже багато. І бачити ці емоції, просто обійняти та відчути міць цієї людини – це дуже приємна місія”, зазначив Геннадій Вітер.

Квартира оборонця вже облаштована усім необхідним для проживання, тож родина може вже освоюватися на новому місці.

“Від засновника проєкта Ріната Ахметова ми придбали квартиру найбільш відповідну саме цій родині, де є місце для дитини, є все необхідне на кухні. І вони кажуть, що тепер просто хочеться заїхати, жити і бути щасливими. І ми раді, що “Серце Азовсталі” допомогло цій героїчній сім’ї об’єднатися і знову бути разом”,заявила директорка організації Ксенія Сухова.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа