“Родина героїв Небесної Сотні” важає, що політики забули про загиблих

На прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі члени Громадської організації “Родина Героїв Небесної Сотні” розповіли про хід розгляду справ, пов’язаних з розстрілами громадян на Майдані у лютому цього року.

На жаль, наші політики дуже швидко забули про те, якою кров’ю їм дісталася влада. І цей заклик-вимогу ВОЛОДИМИРА ГОЛОДНЮКА має закарбувати кожен ПОЛІТИК та представник ВЛАДИ назавжди, а ми маємо вимагати від них виконання ОБІЦЯНОК. До речі, з Володимиром ми голодували на Майдані ще будучи студентами у 1990 році, хоча познайомились тільки зараз. І тільки зараз наші діти змогли переламати хід історії і віддали своє життя за НЕЗАЛЕЖНУ УКРАЇНУ! ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

Володимир Голоднюк, батько вбитого на Майдані Устима Голоднюка, 19-річного студента з містечка Збаража, хлопця у голубій касці: « Я зараз буду виступати не як батько, а як громадянин України. Я коротко проведу екскурс. Згадайте 30 листопада, з чого все почалось. Почалось із брехні. Коли зібрались наші рідні на Майдані відстояти право бути європейцями. Після побиття вийшли тисячі, сотні тисяч людей. Завершилось все великою, найбільшою трагедією Європи, коли в прямому ефірі, на камери були розстріляні наші рідні. Цим моментом скористались багато політиків, які зараз зайняли найвищі посади. Вони постійно використовували ім’я Небесної Сотні. Вони клялись, обіцяли покарати винних, прийшовши до влади, закінчити АТО у три дні. Ці обіцянки ми вже чуємо вісім місяців. Я не звинувачую, але я вимагаю. Від імені українського народу, Я ВИМАГАЮ ПОЧИНАТИ ВИКОНУВАТИ СВОЇ ОБІЦЯНКИ! Покарати винних, визнати Героями тих, хто віддав своє життя беззбройно за волю України. Я вимагаю в подальшому, щоб ВЛАДА БУЛА ПРОЗОРОЮ І ЧЕСНОЮ. Щоб наші сподівання не зводились нанівець. Я ВИМАГАЮ, ЩОБ ПРЕЗИДЕНТ ВІДПОВІДАВ ЗВАННЮ ПРЕЗИДЕНТА, ЩОБ ПРОКУРОР ВІДПОВІДАВ ЗВАННЮ ПРОКУРОРА! ЦЕ ВИМАГАЄ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД! Я не ставлю крапки. Я ставлю знак запитання і оклику?! Прошу всіх зрозуміти, що ми прийшли сюди не як згорьовані родичі, а як громадяни України, які маю право говорити. Дякую за увагу.»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа