Роботи митця української діаспори Едварда Козака – у Стрию

За сприяння ГО «Небайдужі» та Стрийської РО ПП «УДАР» у виставковому залі музею меморіального комплексу «Борцям за волю України» у Стрию відбулось відкриття виставки «Едвард Козак мандрує Україною». Організаторами виступили: Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» та ГО «Зарваницька ініціатива».

«Едвард Козак – відомий у світі український графік, карикатурист, аніматор, сценограф, живописець, публіцист, редактор та видавець. Постать митця української діаспори глибоко національна за своїм змістом, яку треба знати, вивчати. Проект «Едвард Козак мандрує Україною» – це яскравий приклад активної співпраці наукових інституцій та громадських організацій», – вважає представник ГО «Зарваницька ініціатива» Юрко Антоняк.

«Ми популяризуємо творчу спадщину Едварда Козака. Тут понад сто відреставрованих робіт, виконаних у різних мистецьких жанрах та техніках. Едварда Козака багато знають, але ще більше не знають, і, на жаль, мало хто знайомий з його творчістю. Дуже приємно розпочинати наш цикл «мандрівних» виставок саме зі Стрия, адже Едвард Козак народився на Стрийщині, тут пройшли щасливі роки його життя», – розповів науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Андрій Яців. 

«Минулого року ми відзначали 110-ту річницю від дня народження нашого земляка Едварда Козака. Нам, стриянам, надзвичайно приємно, що у нашому музеї відбулась така цікава, просвітницька зустріч, присвячена відкриттю виставки «Едвард Козак мандрує Україною», – подякувала організаторам виставки у Стрию директор Стрийського краєзнавчого музею «Верховина» Галина Верес.

IMG_2957

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа