РФ раптово передумала блокувати порти України в Азовському морі

4e362063854cbc2e

Чим викликане таке рішення – можна лише здогадуватись.

Росія не буде блокувати Азовське море під час своїх військово-морських навчань. Як повідомляє видання РБК-Україна, про це їм підтвердили у пресслужбі Державної прикордонної служби України.

Так, у повідомленні йдеться про те, що ДПСУ отримала підтвердження про те, що Росія відмовилася від своїх планів щодо перекриття районів у водах Азовського моря.

Деталей про те, чому саме РФ вирішила відмовитися від такого кроку, не повідомляється. Нагадаємо, раніше Росія планувала перекрити значну частину вод в районі Чорного та Азовського морів й навмисне не залишала коридорів для проходу торгових суден до українських портів.

Крім того, 10 лютого стало відомо, що в акваторію окупованого Севастополя зайшли шість великих десантних кораблів ВМФ РФ, на яких може перебувати до двох бригад морської піхоти та до 92 одиниць БТР-82.

Зазначимо, що лише 5% морського експорту України йде з портів Азовського моря, а 95% – з портів Чорного. Якщо ці навчання планувалися, щоб завдати Україні економічної шкоди, то відкриття Азовського моря мало чим полегшує експортні проблеми України.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа