РФ продовжує «відморожуватися» в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі

Про це на сторінці Фейсбук написала народний депутат Ірина Геращенко коментуючи зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату у Парижі.

«Російська Федерація продовжує «відморожуватися» в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, робить вигляд, що «я не я, і зброя не моя». ЄС хоче хоч якогось прогресу в питаннях виконання Мінських угод. Україна прагне справжнього, а не уявно-теоретичного вирішення конфлікту, реальної деескалації і демілітаризації, а не «виборів» у нашпигованому зброєю регіоні. На жаль, як пишуть ЗМІ, зустріч міністрів закордонних справ нормандського формату у Парижі закінчила нічим», – написала народний депутат.

За її словами, прогнозованим є той факт, що одна із сторін конфлікту «робить вигляд, що вона там ні до чого і при цьому закликає Київ до «прямого діалогу» зі своїми маріонетками». «Україна і світ мають вести діалог із зачинщиком конфлікту на Донбасі, безпосередньо з Кремлем – і вимагати вивести зброю і випустити бранців», – зазначила парламентар.

«Міністр закордонних справ Клімкін передав всім учасникам нормандського формату листи – звернення від мам і дружин заручників, які більше року виборюють свободу своїх рідних. Це неприпустимо – рабство в 21 сторіччі. І так само неприпустимо, що тільки Україна до сьогодні говорить вимогу звільнення бранців як пріоритетну. Всі – і ув’язнені в Москві, і ув’язнені в окупації – мають бути негайно звільнені. І ми очікуємо в цій нашій позиції жорсткої реакції світу. Дорогі мами і дружини наших хлопців – ваші звернення передані міністром Клімкіним його колегам – міністрам закордонних справ. З вимогою тиснути на РФ в питанні звільнення заручників», – резюмувала Ірина Геращенко.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа