РФ перекидає із Балтики в Чорне море два десантні кораблі на підмогу “Сирійському експресу”

03161a3200548729

Якщо ці кораблі йтимуть без зупинок, то прибудуть в Чорне море приблизно за тиждень.

У водах Середземного моря зафіксовані два великі десантні кораблі Балтійського флоту РФ – “Королев” та “Минск”. Ці кораблі п’ять днів назад перебували біля берегів Алжиру, ще за 5-7 днів можуть прибути в акваторію Чорного моря.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та керівник Моніторингової групи “Інституту Чорноморських стратегічних досліджень”.

Screenshot at 2021-11-28 18-43-54

Андрій Клименко також нагадав, що в проміжку між 7 квітня 2021 року та 7-11 липня 2021 року у водах Чорного моря перебували чотири великі десантні кораблі ВМФ РФ – два із Балтійського флоту та два із Північного флоту.

Також варто додати, що у проміжку квітень-липень 2021 року у водах Чорного моря перебували 10 десантних катерів Каспійської флотилії ВМФ РФ.

Портал Defense Express висловив припущення – росіяни перекидають свої два десантні кораблі з Балтійського моря на Середземне і далі на Чорне море скоріше для того, щоб “підмінити” ті ВДК Чорноморського флоту РФ, які регулярно ходять від окупованого Криму до берегів Сирії за маршрутами “Сирійського експресу”.

За деякими даними, у жовтні-листопаді 2021 року російські десантні кораблі як мінімум тричі використовувались для “Сирійського експресу”: ВДК “Орск” – на початку жовтня, наприкінці жовтня та наприкінці листопада – ВДК “Цезарь Куников”.

“Сирійський експрес” в принципі створює проблему надмірного зносу кораблів ВМФ РФ. Тому цілком ймовірно, що зараз два ВДК йдуть з Балтики саме тому, що Кремлю банально не вистачає десантних кораблів для агресивних дій проти України.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа