Резолюція 3-го Комітету ГА ООН про права людини в окупованому Росією українському Криму підтверджує територіальну цілісність України

Про це народний депутат, Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз написала  на своїй сторінці у Facebook.

Вона зазначила, що  у документі засуджується обмеження прав людини, дискримінація, переслідування, арешти, залякування та обмеження прав жителів тимчасово окупованого Криму, у тому числі кримських татар, а також українців і осіб, які належать до інших етнічних і релігійних груп, із боку російської окупаційної влади.

«Резолюція підтверджує територіальну цілісність України, невизнання анексії Криму, закликає Росію надати безперешкодний доступ для моніторингу та містить звернення до Управління Верховного комісара ООН з прав людини підготувати окремий тематичний звіт щодо ситуації в Криму», – написала депутат.

6082c9d46b8d6051-e1479284273620

«Уперше в документах ООН Росія називається державою-окупантом, а АР Крим i м.Севастополь – тимчасово окупованою територією. Це вже друге визнання агресії в Криму за цей день після рішення Міжнародного Кримінального суду», – наголосила Ірина Фріз.

Парламентар привітала з перемогою наших дипломатів та зазначила, що тепер вони мають  більше простору та механізмів для роботи щодо повернення Криму до України.

«Тепер у нас є більше можливостей для дипломатичної роботи на зовнішньополітичному напрямі по кримському питанню. Переконана, що ця боротьба завершиться поверненням Криму до України! Питання Криму стане Дамоклівим мечем для Кремля.

Вітаю наших дипломатів з гарною роботою та результатом!», – написала Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 16 Nov 2016 10:16:55 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа