Режисер Олесь Санін відзняв серію роликів на основі листів рідних до солдатів Другої світової війни

Відео присвячені усім загиблим українцям у минулій і нинішній російсько-українській війні та їхнім рідним, що чекали і чекають своїх героїв із фронту.
Цикл роликів складається з одного
листа сина до батька та двох від матерів до їхніх синів. Текст цих листів написали реальні родичі солдатів більше, ніж 70 років тому. Але для відеоряду режисер використав хроніку російсько-української війни на Донбасі.
“Здрастуй, дорогий мій синочку. Я рада тим рядочкам, що ти пишеш, що зі скорою перемогою будеш удома. Я жду, коли настане кінець війни, і буду виглядати своїх синочків, яких у мене двоє, як пару голубочків. Новин нема. Сусід прийшов без ноги. Наснився ти мені два рази пастушком і обидва рази плакав. Синочку, повернися живим”, –
пише матір до сина в листі за 12 серпня 1944 року.
Загалом Олесь Санін відзняв 12 роликів до Дня пам’яті та Дня перемоги над нацизмом. Крім циклу на основі листів рідних до солдатів Другої світової, відзняв відеоісторії про українських воїнів у лавах об’єднаних націй та про ветерана Другої світової Івана Залужного, який втратив онука в АТО.
Відео створені з ініціативи Кабінету Міністрів України та Українського інституту національної пам’яті.
При виробництві роликів використані матеріали: Центрального державного кінофотофоноархіву України імені Г. С. Пшеничного, Архіву кінохроніки “British Pathé” (Великобританія), Кримського телеканалу ATR, Телеканалу 1+1, Телеканалу Еспресо TV.
Завантажити відео у ТВ-форматі можна
тут.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа