Релігійна громада села Василівка на Буковині проголосувала за перехід до ПЦУ

20 жовтня 2024 року, в сімнадцяту неділю після П’ятдесятниці в селі Василівка Сокирянської територіальної громади Дністровського району Чернівецької області відбулися парафіяльні збори, на яких релігійна громада парафії Успіння Пресвятої Богородиці проголосувала за вихід з-під юрисдикції московського патріархату та перейшла до Православної Церкви України, яка отримала 6 січня 2019 року Патріарший та Синодальний Томос від Вселенського Патріарха Варфоломія I, затвердивши цим канонічний автокефальний статус у світовому православ’ї.

Священик Роман Грищук на своїй Facebook-сторінці повідомив, що голосування намагалися зірвати, утім парафіяни більшістю голосів підтримали зміну канонічного підпорядкування. «За» було 129 вірян.

Тож щиро вітаємо ще одну релігійну громаду Буковини в родині Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України).

Нагадаймо, що з часу дарування Вселенським Патріархом Томосу про автокефалію в Чернівецькій області до ПЦУ перейшли близько 50 парафій.

Пресслужба Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (ПЦУ)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа