Ректори-переселенці розробляють законопроект про переміщені ВНЗ

Ректори всіх переміщених ВНЗ Донбасу та Криму зберуться в Києві, щоб спільно з міністерством розробити законопроект про переміщені ВНЗ

АНОНС_Переміщені ВНЗ_html_4164a924 березня за підтримки Міністерства освіти і науки України та Координаційного центру переміщених ВНЗ відбудеться перше засідання Ради ректорів вищих навчальних закладів України, які тимчасово переміщені з зони проведення антитерористичної операції.

За межі зони проведення АТО та Криму переїхали 28 навчальних закладів, серед яких 18 ВНЗ 3-4 ступеню акредитації. У переміщених ВНЗ контингент студентів складає понад 40 тис. осіб, навчальний процес забезпечують 3,4 тисячі науково-педагогічних працівників.

З переїздом навчальні заклади втратили все: приміщення, документацію, літературу, устаткування, лабораторії. Деякі були змушені відновлюватись з нуля. Однак, не зважаючи на актуальність ситуації, статус таких ВНЗ залишається невизначеним, питання, які можуть бути вирішені лише на законодавчому рівні, – не вирішеними.

Основна мета засіданняобговорення концепції проекту Закону України про переміщені ВНЗ, який регламентуватиме життя тимчасово переміщених ВНЗ. Також планується обговорити з представниками міністерства особливості умов вступної кампанії 2016/2017 для переміщених ВНЗ та питання акредитації.

Місце проведення: Міністерство освіти і науки України (м. Київ, просп. Перемоги, 10)

Учасники засідання: 18 ректорів переміщених ВНЗ, народні депутати, представники МОН, МінСоцполітики, профільного комітету ВРУ, Українського центру оцінювання якості освіти, British council, ГО «CISID», юристи з переміщених ВНЗ.

Прес-конференція за результатами засідання відбудеться о 14:00 у Міністерстві освіти і науки України.

Спікери:

  • Квіт Сергій Миронович, Міністр освіти і науки України

  • Гринюк Роман Федорович, ректор ДонНУ

  • Поркуян Ольга Вікторівна, ректор Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля

  • Казарін Володимир Павлович, в.о. ректора Таврійського національного університету ім. В.І. Вернадського

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа