Рекордний вишиванковий ланцюг утворили 3356 одеситів, не рахуючи чотирилапих

Вже вшосте жителі Одеси ознаменовують День незалежності України влаштуванням на Потьомкінських сходах вишиванкового ланцюга. За підрахунками організаторів, нинішнього року він включив у себе 3356 чоловік. Таким чином, хоч і не радикально, але все ж був побитий минулорічний рекорд – 3155 чоловік. А вперше вишиванковий ланцюг був розтягнутий у 2012 році, і тоді він складався із 832 чоловік.

1 Учасники «вишиванкового ланцюга» на Потьомкінських сходах

Одягли одесити у вишиванку і Дюка Рішельє, яку спеціально для нього виготовила Тетяна Тамбовцева. Зелений колір вишивки дуже личив бронзоволикому Дюку. А остільки вишиванковий ланцюг стартував саме від пам’ятника, то Дюк отримав номер 3356. Окрім пам’ятника серед незвичних учасників свята були також чотирилапі домашні улюбленці, яких господарі теж нарядили у вишиванки.

2 Дюк де Рішельє – 3351 номер у «вишиванковому ланцюзі»

Цього дня ще зранку губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook, привітавши всіх зі святом, написав: «Відзначаємо День Незалежності традиційним вишиванковим ланцюгом». А невдовзі після цього приєднався до учасників акції на Потьомкінських сходах, де безліч бажаючих мали можливість сфотографуватися разом зі своїм улюбленцем Міхо.

3 Міхеїл Саакашвілі долучився до учасників акції

До самого вечора всі Потьомкінські сходи були всіяними одеситами і гостями міста, які раділи і вітали один одного з головним святом України.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа