Рейтинги Володимира Путіна і Дмитра Медведєва впали до рекордного мінімуму

Фонд “Громадська думка” оприлюднив результати опитування, згідно з яким  Путіну довіряють всього 44% респондентів, а Медвєдєву – 39%. На початку ж року – в січні – за даними соціологів, про довіру Путіну заявляли 53% росіян, Медведєву – 55%.

Водночас, як показало опитування Всеросійського центру вивчення громадянської думки, якби вибори президента РФ відбулися в найближчу неділю, за Путіна віддали би свої голоси 42% громадян.

Варто звернути увагу, що якби такий рівень підтримки відповідав реальному голосуванню, Володимир Путін не зміг би перемогти в першому турі. Нагадаємо, він уже висунув себе кандидатом в президенти від “Єдиної Росії”, які відбудутсья 4 березня 2012 року.

Щодо інших потенційних претендентів на головну посаду в країні дані ВЦВГД розділилися таким чином – лідер КПРФ Геннадій Зюганов зараз може розраховувати на підтримку 11% виборців. Далі йдуть лідери ЛДПР Володимир Жириновський (9%) і “Справедливої ​​Росії” Сергій Миронов (5%). Найменшу підтримку поки мають лідер “Яблука” Григорій Явлінський і самовисуванець бізнесмен Михайло Прохоров – по 1%.

Після виборів до Держдуми РФ знизився і рейтинг схвалення діяльності президента Росії Дмитра Медведєва – він склав 51% при середньому значенні за листопад 60%.

Джерело: ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа