Рейтерс написав, що Порошенка не випустили з країни

poroshenko

Київ, 1 грудня (Reuters) – Екс-президент України Петро Порошенко заявив, що йому не дозволили виїхати з країни в п’ятницю вранці, що він назвав політично вмотивованою спробою перешкодити його роботі.

Порошенко, який очолював Україну з 2014 по 2019 роки, а зараз є опозиційним депутатом, опублікував відео, на якому він зображений на кордоні з Польщею, заявивши, що його повернули, і тримав документи, які, за його словами, свідчать про те, що він мав офіційний дозвіл на перетин.

В умовах воєнного стану українські чиновники повинні отримувати спеціальний дозвіл на виїзд за кордон.

Пізніше віце-спікер українського парламенту Олександр Корнієнко підтвердив, що скасував дозвіл на виїзд Порошенка.

Корнієнко зазначив, що в той час як депутатам дозволили їздити на партійні політичні заходи, він отримав листа, який він не зміг прокоментувати, через що він скасував дозвіл на поїздку Порошенка.

Суперечка виникає на тлі повільно зростаючої напруги між урядом та опозицією – здебільшого через внутрішні питання, такі як бюджети та призначення – в той час, як війна проти вторгнення російських військ продовжується, на відміну від майже повної єдності на початку конфлікту.

Порошенко сказав, що планував поїхати до Польщі, щоб допомогти в переговорах про припинення блокади вантажівок, а потім до Сполучених Штатів, щоб створити підтримку військових зусиль України.

Поряд із своїм відеопостом він написав повідомлення, в якому звинуватив адміністрацію президента Володимира Зеленського у скасуванні дозволу та політиці напередодні виборів.

“Це антиукраїнська диверсія”, – написав Порошенко. «Це не просто гальмування дипломатичної роботи всієї моєї команди, а, на жаль, удар по обороноздатності України».

Офіс Зеленського не одразу відповів на запит про коментар.

Порошенко, який очолює опозиційну партію “Європейська солідарність”, є відомим критиком адміністрації Зеленського.

Ці двоє чоловіків вели запеклу, часто глибоко особисту боротьбу на президентських виборах 2019 року, коли Зеленський переміг чинного президента Порошенка з розгромною перемогою.

Минулого місяця Зеленський сказав українцям, що «не час» проводити президентські вибори, які за звичайних обставин були б призначені на березень 2024 року, але заборонені воєнним станом.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа