Регіонали знову згадали про російську мову перед виборами

Представники Партії регіонів напередодні парламентських виборів знову мають намір повернутися до питання про статус російської мови. Більш того, в ПР впевнені, що відповідний закон буде прийнятий протягом найближчих 12 місяців.

Про це журналістам у Сімферополі заявив народний депутат України перший заступник глави Партії регіонів України Володимир Рибак

«Тема російської мови не знімається і не знімалася ніколи. Є ціла низка проектів законів, які представники Партії регіонів внесли до Верховної ради. Я думаю зрештою це питання буде розглянуто на засіданні Верховної ради. Я вважаю, що до кінця цієї каденції, тобто в інші 12 місяців, це питання буде прийняте», — сказав Рибак.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект народних депутатів фракції Партії регіонів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка «Про основи державної мовної політики». Вони пропонують надати статус регіональної російській мові в 13 регіонах України, де вона рідна для як мінімум 10% населення. Раніше депутат Нашої України-Народної самооборони В’ячеслав Кириленко запропонував законопроект, яким місцевій владі забороняється обмеження української мови.

За матеріалами: ТСН

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа