Регіон Хорватії офіційно підтримав Україну

274888023_1292154301265488_5096162277294893729_n

Чергова сесія Ради (Скупштини) Дубровницько-Неретванської жупанії розпочалася оплесками на підтримку України та українського народу, які вже три тижні протистоять російському вторгненню.
«Ми бачимо, яку Голгофу переживає український народ, і я думаю, що ми не можемо бути глухими, щоб не зробити хоча б один жест з цього приводу.
Третій тиждень поспіль український народ бореться за свободу проти вторгнення Росії до Путіна. Це справедлива боротьба, це всі ми знаємо, особливо ті, хто пережив таку подібну агресію під час Вітчизняної війни (війни Хорватії за незалежність). Ми є свідками страждань, руйнувань, біженців, і Путін піддав життя багатьох молодих людей небезпеці та смерті через агресорів. Наші почуття на боці жертви – України, наші симпатії на боці України, на боці захисників європейських цивілізаційних цінностей. Запрошую вас аплодувати мужності українців. Дубровницько-Неретванська жупанія є з Україною.
Слава Україні», – сказав на початку засідання очільник Дубровницько-Неретванської жупанії Нікола Доброславич.
Виступ супроводжувався гучними оплесками.

Балканський оглядач

Джерело: https://www.liberoportal.hr/politika/sedma-po-redu-sjednica-zupanijske-skupstine-pocela-potporom-ukrajini-i-ukrajinskom-narodu?fbclid=IwAR15LeMJypvh4Bn9-qZzC1XjhnfdbKB0qh9-OUdX5rRCdVXscZBud24DNu4

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа