Реформу корумпованих військкоматів почнуть з Одещини

Коли мова заходить про корупцію в Мінобороні України, то найкорумпованішою ланкою тут всі визнають військові комісаріати. А ще нині у всіх на слуху тривале судове розслідування справи екс-глави військового комісаріату Одеської області Юрія Піскуна. Він був затриманий співробітниками СБУ при отриманні хабара ще 3 червня 2015 року. Корупціонеру в погонах та його подільникам пред’явлено звинувачення в тому, що вони неодноразово отримували неправомірну вигоду за ухиляння громадян від призову на строкову військову службу і по мобілізації.

1 Місце екс-глави облвоєнкому Одещини Юрія Піскуна за ґратами

Тож не дивно, що реформу самої корумпованої структури розпочнуть саме з Одеської області. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак. «Програмне забезпечення фактично вже є. Ми зараз плануємо реорганізацію військових комісаріатів, зокрема і систему обліку мобілізаційного ресурсу. Реформування військкоматів ми починаємо з Одеської області, де все сучасне і нове. Я сподіваюся, що в 2016 році нам це вдасться втілити в життя», — заявив глава міністерства.

Також Степан Полторак висловився за збереження строкової служби. «Строкова служба дозволяє готувати мобілізаційний ресурс. Небагато країн можуть дозволити собі повністю відмовитися від призову. Готувати молодих чоловіків для захисту своєї країни необхідно, тому моє глибоке переконання, що призов скасовувати не потрібно», – відзначив він.

А щодо бюджету Міноборони на 2016 рік, то Полторак охарактеризував його доволі позитивно. Але додав, що для реалізації таких серйозних реформ необхідні великі гроші, особливо якщо мова йде про реформи Збройних сил. «Ми виходимо десь на 55 мільярдів гривень», – зазначив він. За його словами, це було значним збільшенням, яке дасть можливості для розвитку техніки та забезпечення підготовки ЗС.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа