Реформа по-українськи: виділені урядом США кошти на реформування прокуратури не надійшли на її рахунки

Близько 50-ти народних депутатів України з різних фракцій  підписали лист – звернення до Сенату Сполучених Штатів Америки, до Сенатора Роберта Джонса Портмана, члена Комітетів Сенату США з національної безпеки та справ уряду, з бюджету, з фінансово-економічних питань, з питань енергії та природних ресурсів, у якому висловили стурбованість щодо використання коштів, виділених Сполученими Штатами Америки, з метою кадрового оновлення та реформування системи органів прокуратури України.

Двісті тисяч доларів США для проведення кадрових конкурсів, зокрема, розробки спеціальних тестів для реформування прокуратури, на рахунки Генпрокуратури України не надійшли. Крім того, відсутні документи, які б підтверджували передачу таких тестів Генпрокуратурі України.

Українські парламентарі звернулись до Сенату США та сенатора Сенатора Роберта Джонса Портмана з проханням звернути увагу на цю проблему. У своєму зверненні депутати попросили Сенат США та сенатора звернутися до Генеральної прокуратури України з проханням надати вичерпну інформацію, чи відповідає дійсності інформація про ненадходження коштів на її рахунки. А також з’ясувати, які результати службового розслідування Генеральної прокуратури України, яка проводила розслідування з цього приводу, а також, ким були освоєні зазначені кошти.

Джерело: поштова розсилка Верховної Ради

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа