Рефат Чубаров: Прийнята резолюція ООН надасть нам сили відстоювати продовження санкцій проти Росії

Про це, в коментарі журналістам у Парламенті, зауважив народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Ми підтвердили, що та лінія оборони, яку ми прийняли 27 березня 2014 року , коли голосувалася Резолюція щодо територіальної цілісності української держави, нами утримується. Це підтвердили результати голосування за резолюцію ГА ООН про права людини в Криму. Мова іде про стан справ людини в окупованому Криму . Резолюція набрала 73 голоси, 76 утрималися, лише 23 проголосували проти. Шкода, що серед них є країни, які були з нами в радянському таборі – Білорусь, Вірменія, Узбекистан і Таджикистан ” , – зазначив політик.

“Резолюція ООН надасть нам сили для того, аби послідовно відстоювати продовження санкцій, особливо, на європейських майданчиках. Також вона дозволить нам вимагати від спеціалізованих структур, міжнародних організацій, зокрема, ООН і ОБСЄ, спрямування на кримську територію, тимчасово окупованою Росією, моніторингової місії. Ми також можемо наполягати на інших санкціях, які можуть бути здійснені проти Росії, зокрема, у міжнародних судах”, – наголосив Рефат Чубаров.

“Ця резолюція, в пакеті інших всіх рішень і дій , які приймалися стосовно Криму, займає головне місце, оскільки вона закріпила на міжнародному рівні, через документ ООН , ту термінологію, яку категорично завжди заперечувала Росія – те, що Росія є країною, яка окупувала чужу територію. І   “тимчасово окупованою територією” названа Автономна республіка Крим і місто Севастополь і в лапках “Україна”. Це сильне формулювання міжнародної дипломатії”,  – резюмував лідер кримських татар.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Wed, 16 Nov 2016 10:32:45 +0200

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа